Traduir pàgina

Qui som?

Aquest és el bloc oficial del cor polifònic Galeuzcamerata.

El nostre grup està obert a qualsevol persona universitària o ex-universitària, tant de la UB com d'altres universitats del món.

El nostre repertori està integrat fonamentalment per obres polifòniques d'autors  catalans, gallecs, portuguesos i bascos de totes les èpoques. Aportem també obres de pròpia composició i versions corals sobre cançons de diversos cantautors i grups actuals.
Si tens interès a formar part de la coral envia'ns un correu electrònic i et donarem dia i hora per a una entrevista.
A la pestanya "Contacte" hi trobaràs totes les nostres dades.
__________ 

El nostre director:
El cor està dirigit per César del Caño
__________

El nostre nom:
Galeuzcamerata, Espai Polifònic Universitari.

El nostre nom entronca, per una banda, amb l’esperit cultural dels antics pactes Galeuzca, signats per intel·lectuals gallecs (Gal), èuscars (euz) i catalans (ca) -1923/1933-. 
Per altra, a l’estil de la Camerata Fiorentina, fundada en Florència al darrer terç del S. XVI, pretén crear un nucli de col·laboració entre músics, poetes i intel·lectuals, amb l’objectiu de desenvolupar projectes en els quals la música vocal s’interrelacioni de forma natural amb la resta de les arts escèniques.

A l'acrònim Galeuzcamerata se li afegeix el subtítol Espai Polifònic Universitari, amb el qual es vol plasmar, no només el seu sentit musical, sino també un caire d’assemblea, diàleg i ordit lingüístic, cultural i geogràfic múltiple.


La decisió de jugar amb les sigles Gal-Euz-Ca no va ser una idea casual, espontània o oportunista, sinó que ve a reprendre una proposta ja apuntada p'el CUGAB quan, deu anys abans, el 1996, vam editar el llibre / CD Porgaleuzca; de fet anticipant-nos* a les tendències polític-socials que en aquest sentit estan tenint lloc en el moment de la fundació de Galeuzcamerata en 2006.


* La Declaració de Barcelona entre BNG, CiU i PNB va tenir lloc al juliol de 1998; i no va ser fins 2004 que es va formar la coalició que, sota la denominació Galeusca es presentaria a les eleccions al Parlament Europeu.


____________________